Elérhetőség

+36 72 / 224-999

+36 20 / 937-29-05

H 7634. Pécs, Kővirág u. 39.

posta@karotazs.hu

dial.kar@t-online.hu

Térkép Nagyításhoz kattintson a képre Nagyításhoz kattintson a képre

Aktuális

Kutatásfejlesztési projektmunkákra hardver és szoftverfejlesztőket keresünk. Jelentkezni lehet szakmai önéletrajzzal a következő e-mail címen: posta@karotazs.hu


Keresünk hasonló kutatási témákban fejlesztő partnereket, kutatókat együttműködés céljából, szívesen fogadunk fiatal kutatókat, akik hasonló témákban kutatnak, vagy szeretnének elmélyedni. Anyagi és műszaki támogatást ajánlunk szakdolgozatok, cikkek elkészítéséhez, tudományos fokozatok megszerzéséhez.

Bisnode tanusitvany

Publikációk

Cégünk számára fontos tevékenységének és fejlesztéseinek folyamatos publikációja. Az alábbiakban egyes, a munkánkat bemutató írást, közleményt szeretnénk bemutatni.

Expók

A 2008. évben részt vettünk a pécsi megrendezésű Pollack EXPO-n. Standunkon az érdeklődők információt kaphattak az utóbbi években megvalósított, legkiemelkedőbb fejlesztéseinkről:

Energiaszelektív gamma szonda és szoftver fejlesztése

Aktivációs mérés lehetősége az energiaszelektív gamma szondával

Gerjesztett polarizáció elvén alapuló karotázs szonda készítése

Bioelektromos mérések végzése tesztállatokon

Közös stand - Dial Bt. és Karotázs Kft. Tessék jönni Stand Fejtörő

 

Letölthető anyagok:

Előadás (Pollack Expo) Plakát (Pollack Expo)

2011-ben, a Pollack EXPO alkalmával ismét a Karotázs Kft. standjánál mutattuk be munkánkat és fejlesztéseinket. Az érdeklődőknek betekintést adtunk fejlesztéseinkbe, nevezetesen

az Energiaszelektív gamma szonda műszer és módszerfejlesztés (természetes és aktivációs mérés),

Kutak, fúrások tesztelése (vízkutak vízminőségi paramétereinek monitorozására) műszer és módszerfejlesztés

Villamos impedancia mérésére műszer és módszerfejlesztés projektjeinkbe.

Közös stand - Dial Bt. és Karotázs Kft. Fejtörő Odry Péter előadása: Elektromos impedancia mérésére műszercsalád fejlesztése Máthé Kálmán előadása: Műszerfejlesztés kutak, fúrások tesztelésére

 

Standunknál folyamatosan vetítésre kerültek a radon méréssel kapcsolatos fejlesztésünkkel kapcsolatos információk.

Az Expon a Villamos szakmai előadások alkalmával: 2011. február 24-én a "Műszerfejlesztés kutak, fúrások tesztelésére" című előadás, valamint 2011. február 25-én "Elektromos impedancia mérésére DSP alapú termékcsoport fejlesztés" című előadás alkalmával mutattuk be cégünk vonatkozó fejlesztéseit.

Előadásaink alkalmával, illetve a standunknál minden érdeklődőt tájékoztattunk.

Előadásaink bemutatói az alábbiakban tölthetők le:

Műszerfejlesztés kutak-fúrások tesztelésére Elektomos impedancia mérésére DSP alapú temékcsoport fejlesztés Radon monitorig rendszer fejlesztés vízkutak tesztelésére

2012. március 1. és 2. között került megrendezésre a Pollack Expo szakmai kiállítás és konferencia a pécsi Expo Centerben, ahol saját standdal és előadásainkkal mi is részt vettünk. Kiállításunkat és előadásaink tematikáját két témakör köré rendeztük: az első a lezárt GOP-1.3.1-08/1-2008-0006. számú pályázatunk ("Műszerfejlesztés kutak, fúrások tesztelésére"), a másik a GOP-1.3.1-09/1-2009-0051. számú pályázatunk ("Elektromos impedancia mérésére termékcsoport fejlesztés") volt. Standunknál helyet kaptak a K+F tevékenységünket bemutató poszterek és működés közben mutattuk be legújabb fejlesztésű eszközeinket: az NPCLOG karotázs felszíni egységünket, valamint az ehhez épült tesztberendezéseket, illetve a komplex impedancia mérőrendszert. A kiállítás alatt a fejlesztők folyamatosan az érdeklődők rendelkezésére álltak, informálták őket és mutatták be a kiállított eszközöket.

A fejlesztő csapat Staqndunk Brenner Csaba előadása Vízvári Zoltán előadása

A 2012-es Pollack Expon március 1-jén rendeztük meg projektzáró rendezvényünket "Műszerfejlesztés kutak, fúrások tesztelésére" című pályázatunk kapcsán. 2012. március 2-án folyamatban levő fejlesztésünket ("Elektromos impedancia mérésére termékcsoport fejlesztés") mutattuk be előadásainkon. Előadásainknak a Villamosmérnöki és Műszaki Informatikai Szekció adott helyet. A Környezetmérnöki Szekció Előadásain, 2012. március 2-án Vizvári Zoltán előadást tartott Sokcsatornás nagy felbontóképességű, komplex elektromos impedancia mérő rendszer alkalmazási lehetőségei a környezetvédelemben címmel.

Az előadások itt tölthetők le:

Műszerfejlesztés kutak, fúrások tesztelésére Érzékelő blokk fejlesztése kombinált, karotázs szondához, mélységi vízparaméterek szelvényezésére Geofizikai és nukleáris mérőrendszerek fejlesztése Univerzális adatfeldolgozó, kiértékelő és tesztberendezések fejlesztése földtani alkalmazásokhoz Autonóm szeizmikus adatgyűjtő fejlesztése Sokcsatornás DSP alapú, komplex elektromos impedancia mérő rendszer fejlesztése Tesztelések és alkalmazási példák komplex elektromos impedancia mérő eszközzel Elektromos impedancia mérésére DSP alapú termékcsoport fejlesztés II. ütem Műszerfejlesztes kutak fúrások tesztelésére - Poszter Elektromos impedancia mérésére termékcsoport fejlesztes - Poszter

2013. február 28-án és március 1-jén újra megrendezésre került a pécsi Pollack Expo, melyen immár 5. alkalommal, mi is részt vettünk. Mint 2008 óta minden évben, saját standunknál az érdeklődők betekintést nyerhettek cégünk tevékenységi köreibe: a mindennapi munkát képező karotázs vizsgálatok mellett K + F tevékenységünkbe is. Két legújabb fejlesztésünket – NPCLOG univerzális felszíni geofizikai mérő- és adatgyűjtő rendszer és a Komplex Elektromos Impedancia mérőrendszerünket – a helyszínen,működés közben is bemutattuk az érdeklődőknek.
Standunk berendezéséhez két új posztert is készítettünk, illetve ezen kívül kiállítottuk az Alkalmazott Földtudományi Klaszter és cégünk bemutatkozó transzparensét, melyeket a 2012-es koppenhágai kiállításon állítottunk ki.
2013. február 28-án 15:20 és 15: 35 között Vizvári Zoltán az Expo Környezetvédelmi Szakmai Előadások szekcióban előadást tartott cégünk jelenlegi fejlesztéseiről "Roncsolásmentes, képalkotó mérési módszerek alkalmazása a környezetvédelmi gyakorlatban" címmel.
Ugyan ezen a napon Máthé Kálmán, 16:00 és 16:40 között az Expo Villamosmérnöki Szakmai Előadások szekcióban előadást tartott cégünk jövőbeli fejlesztéseiről "Lock-in erősítő alkalmazása akusztikus és rezgésvizsgálatoknál" címmel.

Fejlesztők Környezetmérnöki szekció előadásunk Villamosmérnöki szekció előadásunk Standunk belülről

Az előadások itt tölthetők le:

Lock-in erősítő alkalmazása akusztikus és rezgésvizsgálatokra Roncsolásmentes, képalkotó mérési módszerek alkalmazása a környezetvédelmi gyakorlatban Poszter

2013. június 06-09 között, a Pécs Baranyai Iparkamara támogatásával megjelentünk a Pécs expon, ahol bemutattuk munkánkat, fejlesztéseinket a saját és az Alkalmazott Földtani Klaszter standján. Résztvettünk a kísérő rendezvényeken, melyekből az új EU tag Horvátország – "Piac a szomszédban – Horvátország csatlakozik" és a lengyel üzleti lehetőségeket ismertető volt hasznos. Több üzleti megbeszélést folytattunk érdeklődődő partnerekkel.

Karotazs stand Megbeszélés AFK standján Utánpótlás

Cikkek

A GVOP-3.3.3-05/1-2005-05-0123/3.0. számú pályázat során elkészült energiaszelektív gamma mérőrendszer fejlesztéséről és az eredményekről cikkünk jelent meg a Magyar Geofizika című szakmai folyóiratban.

A cikk itt letölthető.

Cégünk innovációs tevékenységét, illetve a Bátaapátiban, a Kis- és Közepes Aktivitású Hulladék tároló létesítésével kapcsolatos munkáit, illetve bemutató cikk jelent meg az Innotéka Magazin 2013. májusi számában.

A cikk itt olvasható. A cikk itt letölthető.

Radon fórum

Részt vettünk a 2009. évben Veszprémben megrendezett Radon Fórum Környezetvédelmi Konferencián plakátunkkal és az ehhez tartozó előadásunkkal. Az előadás témája összhangban volt Vizvári Zoltán szakdolgozatának témájával.

A Konferenciáról megjelenő kiadványban az előadás összefoglalója is olvasható.

A Konferencián bemutatott plakát letölthető itt

Radon fórum 2011

Részt vettünk a 2011. május 16. és 17. között megrendezésre kerülő VI. Magyar Radon Fórumon Veszprémben. Látogatásunk célja a szakmai kapcsolataink kibővítése és Európa neves radon szakértőivel történő kapcsolatfelvétel volt.

SISY 2011

2011. szeptember 8 - 10. között rendezték meg a "9th IEEE International Symposium on Intelligent Systems and Informatics (SISY 2011)" című konferenciát, amelynek helyszíne Szabadka (Szerbia) volt. A rendezvényen "Elektromos impedancia mérésére DSP alapú termékcsoport fejlesztés" című pályázatunkhoz kapcsoló fejlesztésünket mutattuk be. Az előadást melynek címe "Application of the FPGA technology in the Analisys of the Biomedical Signals" előadásunkat szerbiai kollégánk, Bojan Kuljić tartott, 2011 szeptember 10-én szerepelt a konferencia programjában.

Szabadka, Palicsi tó Szabadka, városháza Sisy előadás 1 Sisy előadás 2

EAGE, Koppenhága

2012. június 4-7 között rendezték meg Koppenhágában az EAGE 74. éves rendezvényét. A Földtudományi Klaszter tag, Karotázs Kft. is részt vett a rendezvényen. A kiállított poszteren és szórólapokon a kutatás-fejlesztés tevékenységünket ismertettük. Bemutattuk a mélyfúrásgeofizikai műszerfejlesztéseinket, - a felszini adatgyüjtő és a gamma spektrummérő berendezéseket, - valamint az elektromos impedancia tomográf és impedancia spektrum fejlesztések eredményeit, azok alkalmazásának lehetőségeit. A kiállítás és az azt kisérő programok sikeresek voltak.

EAGE 2012 Koppenhága, helyszín Bella Center.JPG Pavilonunk (balról jobbra, Temesvári Rita, Henézi Ferenc, Szulimán Szilvia) Kiállítótér (részlet)


Poszterek (Mecsekért Zrt., Karotázs Kft., Tomogeo Kft.) Naponta bort sorsoltunk ki (Henézi Ferenc, Szulimán Szilvia, Földes Tamás) MGE standja (Henézi Ferenc és Törös Endre)

 

Roll-up Bemutatkozó

Horvátország EU-s tagsága alkalmából, bemutatkozó anyagunk a Profit újságban!

Profit: Horvátország EU

BGS, Tirana

2013. október 7. - 10. között rendezték meg Tiranában, a 7th BGS (Congress of Balkan Geophysical Societty) és az EAGE. (European Associations of Geoscientists & Engineers), által rendezett kiállítással egybekötött nemzetközi konferenciát. A Karotázs Kft. saját standon kiállította legújabb fejlesztéseit, mélyfúrás-geofizikai (karotázs) mérőadatgyűjtő felszíni egységét és a sokcsatornás komplex impedancia mérő berendezését. A Tiranai BGS konferencia és a kiállítás színes programjai alatt sikerült bemutatni kutatás-fejlesztési tevékenységeinket, megismerni a régióban tevékenykedők eredményeit, sok barátot szerezni.

Helyszín, International Hotel Pavilonunk, balról jobra: Máthé Kálmán, Henézi Ferenc, Kollár lászló Karotázs stand, fő helyen


Szakmai konzultáció Karotázs kiállító tér, balról jobra, Máthé Kálmán, Kollár László, Kiss Márta, Tőrös Endre, Henézi Ferenc Tirana, éjszakai hangulat

 

BGS Tirana roll up BGS Tirana képes beszámoló